Ποιοί Εϊμαστε

Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής & Καναδά

 main photos

 

Ποιά είναι η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά

Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά είναι μια αφιλοκερδής οργάνωση πού δημιουργήθηκε το 1945 και, μεταξύ άλλων, έχει συμβάλει στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, κουλτούρας και πολιτισμού στην Αμερική και στον Καναδά, όπως επίσης και στην σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των αποδήμων Μεσσηνίων και της γενέτειράς τους. Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία έχει ως μέλη 16 μεσσηνιακούς εθνοτοπικούς συλλόγους που αναπτύσσουν δραστηριότητες κυρίως στις μεγάλες πόλεις της Αμερικής και του Καναδά.

Μερικές από τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας είναι οι εξής:

  • Συμμετοχή στις εθνικές μας εορτές και παρελάσεις στις κατά τόπους πόλεις.
  • Κάθε δύο χρόνια οργάνωση συνεδρίων εμπλουτισμένων με διαλέξεις σχετικά με την παιδεία των αποδήμων, την οικονομία, ιστορικά γεγονότα και τον ελληνικό πολιτισμό.
  • Συμμετοχή σε συναντήσεις και συνέδρια του ΣΑΕ, του Εθνικού Συμβουλίου Αμερικής και του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου.
  • Με τη συνεργασία της ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΝΕΤ TV) δημιουργήσαμε ένα ντοκιμαντέρ που αποτελεί ιστορικό αρχείο της ζωής και της δράσης των Μεσσηνίων της διασποράς στην Αμερική και στον Καναδά.
  • Συμπαραστεκόμαστε ηθικά και οικονομικά σε συμπατριώτες μας Μεσσηνιακής καταγωγής που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.
  • Κάναμε ερανική προσπάθεια συμπαράστασης πληγέντων από τις φωτιές στην Ελλάδα.
  • Δωρίσαμε 10 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και έναν εκτυπωτή αξίας $13,500 ΗΠΑ.
  • Υποστηρίζουμε οικονομικά κάθε προσπάθεια της νεολαίας μας και των χορευτικών συγκροτημάτων οργανισμών-μελών της Ομοσπονδίας και προγραμματίζουμε παρουσιάσεις σε πόλεις του Καναδά και της Αμερικής. Στόχος μας είναι η προσέλκυση της νεολαίας προς τους ομογενειακούς οργανισμούς ούτως ώστε να διατηρήσουμε την ελληνική μας παράδοση και τη συνέχισή της στις επόμενες γενιές

Επί πλέον η Ομοσπονδία μας έχει προσφέρει χρηματικά ποσά για την αναστύλωση της Καλαμάτας μετά το σεισμό του 1986, έχει συμβάλει σημαντικά στην κατασκευή του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, του Κέντρου Υγείας της Πύλου και στην ανέγερση του αγάλματος του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι. Τα τελευταία εννέα χρόνια, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και με την υποστήριξη τοπικών φορέων και οργανισμών, οργανώνουμε ένα θερινό ελληνικό σχολείο, το οποίο βοηθάει τους μαθητές να μάθουν την ελληνική γλώσσα και ιστορία, να βιώσουν την ελληνική κουλτούρα στο φυσικό της περιβάλλον και να αισθανθούν υπερήφανα για την ελληνική τους καταγωγή. Μέχρι σήμερα τα παιδιά που έχουν συμμετάσχει προέρχονται από την Αμερική, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Αυστραλία.

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ PDF ΜΟΡΦΗ: κάντε κλικ εδώ